TEMADAGE OG WORKSHOPS

Lær italiensk gennem kunst, film, madlavning, eller musik.

Signorini, Il piccolo amatore d'arte.jpg

ONLINE

KUNSTEN AT LÆRE ITALIENSK
"Mit yndlings kunstværk"
ONLINE

Niveau B1-B2

2 mødegange

lørdag d. 14. og søndag d. 15. oktober 2022

kl. 9.00 -13.00

via Zoom

På dette kursus skal vi snakke om, hvordan man kan beskrive et kunstværk på italiensk: Hvilke ord bruger man til at beskrive linjer, former og farve? Hvordan kan man identificere og genkende kendte figurer? Og hvem er de nye italienske mestre? Gennem læse- og lytteøvelser, sjove og stimulerende aktiviteter, billeder og videoklips opbygger vi ordforråd og øver sproget trin for trin og bliver klogere på, hvordan man taler om kunst på italiensk. Kurset er IKKE på avanceret niveau, du skal dog være i stand for at kunne udtrykke dig på italiensk og at kunne orientere dig når du læser en tekst (aviser, blader, artikler). Det eneste krav er din interesse for kunst og kunsthistorie og din passion for at lære italiensk.

yago.jpg

ONLINE

KUNSTEN AT LÆRE ITALIENSK
"Gamle og nye mestre"

Niveau B1-B2
2 mødegange

ONLINE

Lørdag d. 18. og søndag d. 19. november 2002

kl. 9.00 -13.00

via Zoom

Her får du får trænet dit italiensk, alt imens du lærer om gamle og nye italienske kunstnere og deres hemmelige teknikker.

Vi skal tale om malerier og skulpturer, vi lærer den ”nye Caravaggio” og den ”nye Michelangelo” at kende: Hvem er arvtagerne til de gamle italienske mestre i dag og hvem behersker deres teknikker?

Vi arbejder med videoklip og artikler for at træne lytte- og læseforståelsen, vi lærer talemåder, opbygger ordforråd og øver grammatik – alt imens vi bliver inspirerede af skønne kunstværker.

Kurset er IKKE på avanceret niveau, du skal dog være i stand for at kunne udtrykke dig på italiensk og at kunne orientere dig når du læser en tekst (aviser, blader, artikler). Det eneste krav er din interesse for kunst og kunsthistorie og din passion for at lære italiensk.

pronuncia.png

ONLINE

ITALIENSK UDTALE
ONLINE

Niveau B1-B2

2 mødegange

lørdag d. 9. og søndag d. 10. december 2022

kl. 9.00 -13.00

via Zoom

Farer du også vild, når italienerne taler? Og synes du, udtalen er en vigtig del af sproget?

På dette kursus træner vi øret og munden til at adskille de italienske lyde, og frem for alt lærer vi, at det er rytmen og intonationen, som gør italiensk til musik. Vi øver udtalen gennem lege, øvelser og refleksion over, hvordan vi bruger munden og hvad ”det at have en god udtale" betyder.

Med øvelser i lytteforståelse og specifik træning af udtalen vil vi samtidig øve andre sproglige aspekter (grammatik, ordforråd, kommunikation).

Munden er som et instrument, man spiller, og man kan godt lære at spille den italienske melodi!